Service

Onderhoud, Service en Beheer

Zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers maken uw woning(en) een stuk duurzamer. Goed onderhoud van deze installaties is belangrijk, daar besteden wij dan ook veel aandacht aan. Onze service- en onderhoudsmonteurs staan altijd voor u klaar.

Zonnepanelen

Zonnepanelen hebben relatief weinig onderhoud nodig om optimaal te kunnen functioneren. Alle componenten zijn zo goed als onderhoudsvrij. Daarom volstaat een periodieke controle. Voor kleine, vaak particuliere, installaties is een inspectie om de 3 tot 5 jaar meestal voldoende om een goede werking te garanderen.

Voor grotere installaties met zonnepanelen bevelen we een jaarlijkse inspectie aan. Dit kunt u koppelen met een onderhoudscontract op maat.

Bewassing

Zonnepanelen moeten regelmatig schoongemaakt worden. Dit is goed voor het behoud van de zonnepanelen. Hoe vaak de zonnepanelen precies gewassen moeten worden is afhankelijk van de omgevingsfactoren, zoals wegen in de buurt, en de hellingshoek van de zonnepanelen. Uiteraard kunnen wij het wassen van de zonnepanelen voor u verzorgen.

Vogelwering

Sommige eigenaren van zonnepanelen worden helaas verrast door vogels die zich nestelen onder de zonnepanelen. Ons advies is om de nesten tijdig weg te halen. In sommige gevallen blijven de vogels terugkomen. Dan is het monteren van vogelwering rondom de zonnepanelen een oplossing.

Storing lokaliseren en verhelpen

Storingen aan de omvormer of zonnepanelen kunnen we vaak oplossen. Soms met beheer op afstand, soms met een opname en meting ter plaatse.

De vijf meest gebruikte omvormers hangen bij ons aan de zogenaamde ‘testwand’. Het grote voordeel hiervan is dat we een kapotte omvormer direct kunnen testen op deze wand.  We houden hiermee alles in eigen bedrijf, dat scheelt tijd voor u, voor ons en voor onze leveranciers.

Warmtepompen

Bij onze warmtepompen adviseren wij altijd een onderhoudsabonnement. Soms is onderhoud zelfs een vereiste om eventueel aanspraak te kunnen maken op fabrieksgarantie.

Storing melden

Heeft u een storing?
Meld het bij ons!

Meld een storing

Downloads

Binnenkort beschikbaar